Velsmagende opskrifter lavet med kaffe
Salat med kaffe vinaigrette
Ingredienser:
- 12 spsk. usaltet smør
- 250g bacon, skåret i 1 ⁄ 4 tomme tykke strimler.
- 250g svampe (efter dine præferencer) (ca. 4), halveret
- 1 hvidt landbrød, revet i 1 ⁄ 2 - tommers stykker
- Groft salt og friskkværnet sort peber
- 1 1⁄2 tsk finmalet kaffe
- 1 tsk sukker
- 1 spsk rødvinseddike
- 3 spsk olivenolie
- 250gr salat efter eget valg
- 2 avocadoer, halveret, udstenet, skrællet og skåret i tynde skiver
- 4 store blødkogte æg
Instruktioner:
I en 12-tommer stegepande, opvarm 2 spsk smør over medium-høj. Tilsæt bacon og steg ved middel varme, indtil det er sprødt. Omkring 8 til 10 minutter. Brug en hulske til at overføre baconen til en tallerken beklædt med køkkenrulle for at dræne den og sæt panden tilbage på varmen.
Smelt 4 spsk smør i panden, tilsæt derefter svampene og smag til med salt og peber. Kog svampene under omrøring, indtil de er gyldne, omkring 5 til 6 minutter. Overfør svampene til en stor skål og sæt panden tilbage på varmen.
Smelt de resterende 6 spsk smør i gryden, tilsæt derefter brødet, vend, indtil det er gyldent og sprødt, cirka 10 minutter. Kom brødet over i skålen med svampene og smag til med salt.
I en lille skål piskes eddike, kaffepulver og sukker, indtil det er blandet. Mens du pisker, dryp langsomt olivenolien i og bland til en jævn masse. Hæld dressingen over svampene og brødet, tilsæt bacon, salat og avocado. Rør rundt, indtil det er jævnt blandet. Fordel brødsalaten på 4 tallerkener, halver hvert æg og læg i halve over hver portion.
Skinke glaseret med kaffe
Tilføj krydderi og kaffe til din næste ferieskinke. Espressosmagen passer godt sammen med farin og malede krydderier, hvilket gør hver bid skinke til en velsmagende, kødfuld mundfuld.
Ingredienser:
- 1 færdigkogt skinke (ca. 5 pund)
- 1 spsk kaffegrums (fint)
- 3/4 kop varmt vand
- 1/2 kop fast pakket brun farin
- 1/2 tsk malet ingefær
- 1/2 tsk stødt kanel
- 1/2 tsk stødt allehånde
- 1/2 tsk friskkværnet peber
Instruktioner:
1. Opvarm ovnen til 180 grader. Hvis skinken er meget fed, trim da noget af fedtet af. Læg skinken på en rist i en bradepande, og bag den i 30 minutter.
2. Opløs kaffe i varmt vand i en lille skål. Tilsæt de resterende ingredienser og rør godt. Drys skinke med kaffeblandingen.
3. Bag skinke yderligere 45 minutter, dryp hvert 10. minut. Fjern skinken fra ovnen, dæk til med folie, og lad den stå 5 til 10 minutter, før den skæres i skiver.
Pumpkin Pie Frappuccino
Ingredienser:
- 1/3 kop brygget espresso
- 1/3 kop mælk
- 1 kop is
- 1 spsk sukker
- 2 spsk græskarpuré
- 1 tsk græskartærtekrydderi
- 2 pumper kanelsirup
- Flødeskum efter smag.
Instruktioner:
Bryg espressoen. Lad den afkøle i 30 minutter.
Bland kaffe, mælk, is, sukker, græskarpuré og græskartærtekrydderi i en blender. Blend indtil glat, i cirka 40 sekunder.
Tilsæt kanelsiruppen og flødeskummet, blend i yderligere 10 sekunder.
Hæld blandingen i et højt glas, top med mere flødeskum og server.